снимка БулфотоПри специализирана полицейска операция днес служители от сектор “Икономическа полиция

...
снимка БулфотоПри специализирана полицейска операция днес служители от сектор “Икономическа полиция
Коментари Харесай

Удар на Икономическа полиция на Златни пясъци: Хванаха фалшиви дрехи за над 700 000 лева

снимка Булфото

При профилирана полицейска операция днес чиновници от бранш “Икономическа полиция ” при ОД Министерство на вътрешните работи – Варна са направили полицейска инспекция в два търговски обекта  - магазини за облекла, намиращи се на комерсиална алея в Златни пясъци.

Магазините се стопанисват от компания с шеф И. И., на 60 година, от Ямбол, неосъждан. Установено е, че в обектите са изложени за продажба най-вече артикули, носещи името или логото на международно известни предпазени търговски марки, които в съответния случай се популяризират без изискуемото по закон единодушие на притежателя на марката.

Констатациите и събраните  материалите са докладвани на дежурния прокурор в районна прокуратура – Варна. Срещу шефа на сдружението И. И. по случая има формирано Директива за птиците за осъществено закононарушение по чл.172б от Наказателен кодекс – „ ((1) Който без единодушието на притежателя на изключителното право употребява в комерсиалната активност марка, индустриален дизайн, вид растение или порода животно, обект на това извънредно право, или употребява географско обозначение или негова реплика без правно съображение, се санкционира с отнемане от независимост до пет години и с санкция до пет хиляди лева) “, оповестяват от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна.

Иззети са близо 4600 броя артикули на приблизителна стойност 715 000лв. Работата по случая продължава.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР